ScorpioGr
Altair 8800

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 Μαρτίου 1976, ξεκινάει το πρώτο συνέδριο χρηστών προσωπικών υπολογιστών, που οργανώνεται από την MITS. Το World Altair Computer Convention οργανώθηκε στο ξενοδοχείο Airport Marina δίπλα στο αεροδρόμιο του Αλμπουκέρκι, στο Νέο Μεξικό, και είχε διάρκεια τριών ημερών. Η MITS ήταν τότε η μοναδική εταιρεία που διέθετε στην αγορά προσωπικό υπολογιστή, σε μορφή κιτ, τον Altair 8800. Εκεί συναντήθηκαν χομπίστες και συναρμολογητές υπολογιστών από όλες τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και ο Μπιλ Γκέιτς, όπου έκανε και την πρώτη αναφορά στην πειρατεία λογισμικού.

Ντέιβιντ Μπάνελ, τότε υποδιευθυντής του τμήματος μάρκετινγκ της MITS και αργότερα ιδρυτής πασίγνωστων περιοδικών τεχνολογίας, όπως τα PC MagazinePC World και MacWorld, οργάνωσε το συνέδριο εκείνο. Όπως αποκάλυψε πρόσφατα, ο ηλικίας 24 ετών, τότε, Μπάνελ δεν είχε καμία εικόνα για τον αριθμό των ανθρώπων που θα συμμετείχαν στο συνέδριο και μέσα στον ενθουσιασμό του έκλεισε όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Όπως αποδείχτηκε, η κίνησή του ήταν σωστή, καθώς συνέρευσαν χιλιάδες άνθρωποι από όλες τις πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. «Βέβαια», επισημαίνει, «το συνέδριο έγινε η αφετηρία για την εκκίνηση πολλών ανταγωνιστών, όπως για παράδειγμα η IMSAI». Όπως και να’ χει, το πρώτο ετήσιο συνεδριο της MITS, έχει σημαδέψει την ιστορία των υπολογιστών.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 Μαρτίου 1976, ξεκινάει το πρώτο συνέδριο χρηστών προσωπικών υπολογιστών, που οργανώνεται από την MITS. Το World Altair Computer Convention οργανώθηκε στο ξενοδοχείο Airport Marina δίπλα στο αεροδρόμιο του Αλμπουκέρκι, στο Νέο Μεξικό, και είχε διάρκεια τριών ημερών. Η MITS ήταν τότε η μοναδική εταιρεία που διέθετε στην αγορά προσωπικό υπολογιστή, σε μορφή κιτ, τον Altair 8800. Εκεί συναντήθηκαν χομπίστες και συναρμολογητές υπολογιστών από όλες τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και ο Μπιλ Γκέιτς, όπου έκανε και την πρώτη αναφορά στην πειρατεία λογισμικού.O Ντέιβιντ Μπάνελ, τότε υποδιευθυντής του τμήματος μάρκετινγκ της MITS και αργότερα ιδρυτής πασίγνωστων περιοδικών τεχνολογίας, όπως τα PC Magazine, PC World και MacWorld, οργάνωσε το συνέδριο εκείνο. Όπως αποκάλυψε πρόσφατα, ο ηλικίας 24 ετών, τότε, Μπάνελ δεν είχε καμία εικόνα για τον αριθμό των ανθρώπων που θα συμμετείχαν στο συνέδριο και μέσα στον ενθουσιασμό του έκλεισε όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Όπως αποδείχτηκε, η κίνησή του ήταν σωστή, καθώς συνέρευσαν χιλιάδες άνθρωποι από όλες τις πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. «Βέβαια», επισημαίνει, «το συνέδριο έγινε η αφετηρία για την εκκίνηση πολλών ανταγωνιστών, όπως για παράδειγμα η IMSAI». Όπως και να’ χει, το πρώτο ετήσιο συνεδριο της MITS, έχει σημαδέψει την ιστορία των υπολογιστών.
Σας άρεσε??? Διαδώστε το!!!

Αφήστε μια απάντηση

Name*
Email*
Url
Το μήνυμά σας*

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε HTML tags και τα χαρακτηριστικά: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>