01/ 08/ 1989 | Microsoft Office (Macintosh)

ScorpioGr

MICROSOFT OFFICEΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 01 Αυγούστου 1989, παρουσιάζεται η πρώτη έκδοση της σουίτας γραφείου Microsoft Office (1989). Είναι ενδεικτικό ότι εκείνη η πρώτη έκδοση απευθυνόταν σε υπολογιστές Macintosh και θα περάσει ένας χρόνος έως ότου η Microsoft, θα παρουσιάσει το Office για το δικό της λειτουργικό σύστημα (Windows 3.0 τότε), το Νοέμβριο του 1990.

Η πρώτη έκδοση του Office, περιλάμβανε τις τρεις πιο βασικές εφαρμογές γραφείου, Word (επεξεργασία κειμένου), Excel (λογιστικό φύλλο) και PowerPoint (εφαρμογή παρουσιάσεων). Ήταν μάλιστα το πρώτο πακέτο επαγγελματικού softwareπου κυκλοφόρησε από την Microsoft για τα Mac. Όλες οι εφαρμογές που περιλάμβανε, κυκλοφορούσαν ήδη σε αυτόνομη μορφή. Το PowerPoint μάλιστα, ήταν σχεδιασμένο (το 1987) αρχικά για τους υπολογιστές της Apple. Σε ότι αφορά τα Windows, οι εφαρμογές υπήρχαν μεν τότε σε εκδόσεις για MS-DOS, αλλά η μετάβασή τους στο παραθυρικό περιβάλλον της Microsoft θα ολοκληρωθεί το 1990.

H πρώτη έκδοση της σουίτας Microsoft Office (1989) περιλάμβανε τις τρεις πιο βασικές εφαρμογές γραφείου, Word (επεξεργασία κειμένου), Excel (λογιστικό φύλλο) και PowerPoint (εφαρμογή παρουσιάσεων). Ήταν μάλιστα το πρώτο πακέτο επαγγελματικού software που κυκλοφόρησε από την Microsoft για τα Mac. Όλες οι εφαρμογές που περιλάμβανε, κυκλοφορούσαν ήδη σε αυτόνομη μορφή. Το PowerPoint μάλιστα, ήταν σχεδιασμένο, το 1987, αρχικά για τους υπολογιστές της Apple. Σε ότι αφορά τα Windows, οι εφαρμογές υπήρχαν μεν τότε σε εκδόσεις για MS-DOS, αλλά η μετάβασή τους στο παραθυρικό περιβάλλον της Microsoft θα ολοκληρωθεί το 1990.

Microsoft Office Macintosh

Η σουίτα γραφείου MS Office έκτοτε, εξελίσσεται παράλληλα για Mac και PC, ενσωματώνοντας ακόμη περισσότερες εφαρμογές, τόσο με την πάροδο του χρόνου, όσο και ανάλογα με την εμπορική έκδοση (π.χ. Pro, Student κ.λπ.). Έχει δε καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια ως η κυρίαρχη σουίτα γραφείου στους προσωπικούς υπολογιστές, αλλά και τα εταιρικά δίκτυα. Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις είναι οι Microsoft Office 2016 για Windows και Office 2016 για Mac.

Microsoft Office Macintosh
Σας άρεσε??? Διαδώστε το!!!

Αφήστε μια απάντηση

Name*
Email*
Url
Το μήνυμά σας*

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε HTML tags και τα χαρακτηριστικά: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>