Commodore 128 40/80col Scart Cable

ScorpioGr

Για όποιον θέλει να συνδέσει το Commodore 128 του στην τηλεόραση και να βλέπει στις 40 στήλες έγχρωμα τα πράγματα είναι απλά… Χρησιμοποιείς το καλώδιο scart του Commodore 64 και είσαι έτοιμος… Αν όμως θες να έχεις την δυνατότητα να βλέπεις εικόνα και στις 40 ή στις 80 στήλες που έχει ο C128 εδώ υπάρχει θέμα… Το πρόβλημα λύνεται με την κατασκευή του παρακάτω καλωδίου Scart έτσι ώστε να βλέπεις στην οθόνη σου και τις 40 αλλά και τις 80 στήλες έγχρωμα ή μονόχρωμα κατά επιλογή σου! τότε χρειάζεσαι το Commodore 128 40/80col Scart Cable

Κάντε κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση.

Επειδή κάποιοι προτιμούν στο 80στηλο να έχουν μονόχρωμη εικόνα, αυτό γίνεται εύκολα αν ανοίξουμε τον διακόπτη SW1 (γυρνάμε στην ανάλυση των 80 στηλών) και κλείσουμε τον διακόπτη SW2 ακόμα και με ανοιχτό μηχάνημα!!

Commodore 128 40/80col Scart Cable

Για τον σχεδιασμό του καλωδίου πήρα κάποιες πληροφορίες από εδώ

Commodore 128 40/80col Scart Cable
Για όποιον θέλει να συνδέσει το Commodore 128 του στην τηλεόραση και να βλέπει στις 40 στήλες έγχρωμα τα πράγματα είναι απλά… Χρησιμοποιείς το καλώδιο scart του Commodore 64 και είσαι έτοιμος… Αν όμως θες να έχεις την δυνατότητα να βλέπεις εικόνα και στις 40 ή στις 80 στήλες που έχει ο C128 εδώ υπάρχει θέμα… Το πρόβλημα λύνεται με την κατασκευή του παρακάτω καλωδίου Scart έτσι ώστε να βλέπεις στην οθόνη σου και τις 40 αλλά και τις 80 στήλες έγχρωμα ή μονόχρωμα κατά επιλογή σου!
Επειδή κάποιοι προτιμούν στο 80στηλο να έχουν μονόχρωμη εικόνα, αυτό γίνεται εύκολα αν ανοίξουμε τον διακόπτη SW1 (γυρνάμε στην ανάλυση των 80 στηλών) και κλείσουμε τον διακόπτη SW2 ακόμα και με ανοιχτό μηχάνημα!!

Σας άρεσε??? Διαδώστε το!!!

Αφήστε μια απάντηση

Name*
Email*
Url
Το μήνυμά σας*

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε HTML tags και τα χαρακτηριστικά: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>