ScorpioGr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 Νοεμβρίου 1997, η Toshiba ολοκληρώνει την ολιγόχρονη πορεία της στην αγορά των Toshiba desktop PC, αποσύροντας την σειρά Infinia, η οποία έχει κλείσει λίγο παραπάνω από ένα χρόνο, έχοντας παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 1996.

Toshiba με αρκετή καθυστέρηση μπήκε στην αγορά των desktop PC μόλις στις 11 Σεπτεμβρίου του 1996. Παρόλο το μέγεθος και την τεχνογνωσία της, έκανε ορισμένα σοβαρά λάθη στην ανάγνωση της αγοράς PC και δεν υπολόγισε σωστά τις αλλαγές που διαμορφώνονταν στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Η σειρά Infinia αποτελούνταν από τρία υπερεξοπλισμένα multimedia desktop PC και αρκετά υψηλή τιμή. Πιο συγκεκριμένα τα τρία βασικά μοντέλα της σειράς, Infinia 71307160 και 7200, διέθεταν επεξεργαστή Intel Pentium στα 120166 και 200 MHz αντίστοιχα, μνήμη 16 έως 32 ΜΒ, σκληρούς δίσκους από 1,5 έως 3 GB. Στον τομέα των γραφικών και του βίντεο, τα Infinia διέθεταν και 3D κάρτα γραφικών (S3 Virge) αλλά και κάρτα TV με δυνατότητα video capture. Στον ήχο, τα PC της Toshiba εντυπωσίαζαν, καθώς προσφέρονταν με υψηλής ποιότητας και ισχύος στερεοφωνικά ηχεία (ενσωματωμένα στην οθόνη) αλλά και -προαιρετικά με την 17άρα οθόνη- ξεχωριστό subwoofer που συνδυαζόταν με σύστημα surround (SRS). Ανάμεσα στον υπόλοιπο εξοπλισμό ξεχώριζαν το ενσωματωμένο modem 28,8kbps και η κάρτα FM. Αργότερα, τα παραπάνω μοντέλα αντικαταστάθηκαν από ισάριθμα με επεξεργαστές Pentium MMX και DVD-ROM drive(αντί CD-ROM drive), το οποίο προσφερόταν έως τότε με τη μορφή ξεχωριστού κιτ. Οι πελάτες της Toshiba είχαν στη διάθεσή τους να επιλέξουν μεταξύ δύο έγχρωμων CRT μόνιτορ15 και 17 ιντσών αντίστοιχα.

Η Toshiba ξαναμπήκε στην αγορά των desktop PC το 2011, αλλά μόνο στην ειδική κατηγορία «όλα σε ένα»

Η Toshiba όμως ακολούθησε λανθασμένες και ετεροχρονισμένες επιλογές και έχασε το παιχνίδι του ανταγωνισμού απέναντι στους πολύ πιο ευέλικτους -και έμπειρους- «παίκτες» της αγοράς, την Compaq και τη Dell. Πρώτα από όλα δεν υπήρχαν βασικές εκδόσεις, καθώς ήδη από την πιο φθηνή, ο στάνταρ εξοπλισμός ήταν υπερβολικός, εκτοξεύοντας την τιμή πέρα από το ψυχολογικό όριο των 1.000 δολαρίων. Στη συνέχεια, ο αγοραστής των Infinia είχε ελάχιστες δυνατότητες να διαμορφώσει το σύστημα σύμφωνα με τις ανάγκες τους και, παράλληλα, τα upgrades ήταν πρακτικά ανύπαρκτα. Πρέπει να αναφερθεί ότι ο αμερικάνικος ειδικός Τύπος, κατέκρινε επιπλέον την Toshiba ότι καθυστέρησε να υιοθετήσει την πλατφόρμα ΜΜΧ, ενώ υπήρχαν αναφορές για κακή τεχνική υποστήριξη από την πλευρά της εταιρείας.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη στροφή της αγοράς στα φθηνά desktop PC (πολύ κάτω από 1.000 δολ.) και με τη δυνατότητα build-to-order (σ.σ. σύνθεση κατά παραγγελία) που άρχισαν να παρέχουν ευρέως οι ανταγωνιστές της, οδήγησαν στην εμπορική αποτυχία των Infinia. Η Toshiba, αντί να προσπαθήσει να διορθώσει την κατάσταση, προτίμησε να αφιερωθεί στο χώρο των notebooks που τον γνώριζε καλύτερα.

Ωστόσο, το 2011 η Toshiba επέστρεψε και πάλι (προσεκτικά αυτή τη φορά) στην αγορά των desktop PC, αποκλειστικά όμως των all-in-one με σταθερή σύνθεση που προορίζονται για οικιακή χρήση.

Σας άρεσε??? Διαδώστε το!!!

Αφήστε μια απάντηση

Name*
Email*
Url
Το μήνυμά σας*

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε HTML tags και τα χαρακτηριστικά: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>