ScorpioGr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 Οκτωβρίου 1998, εννιά χρόνια μετά την κυκλοφορία του Game Boy, η φορητή παιχνιδομηχανή της Nintendo αποκτά χρώμα. Το Game Boy Color, με παλέτα 32.768 χρωμάτων, κυκλοφορεί αρχικά στην Ιαπωνία και τον επόμενο μήνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Εννιά χρόνια χρειάστηκαν έως ότου το Game Boy (GB) αποκτήσει έγχρωμα γραφικά, καθώς η μάχη των φορητών παιχνιδομηχανών είχε κερδηθεί με το «καλημέρα» στα τέλη των 80s, όταν το έγχρωμο Atari Lynx δεν κατάφερε με την υπέρτερη τεχνολογία του ν’ αντισταθεί στη δημοφιλέστατη συσκευή της Nintendo. Με τις πωλήσεις του GB να είναι ανθηρές σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μισού των 90s, δεν είχε την ανάγκη μεγάλων αλλαγών.

Έτσι, και το Game Boy Color δεν αποτελεί μία νέα κονσόλα, αλλά την παλιά καλή λύση του GB με έγχρωμες δυνατότητες. Ας μην ξεχνάμε ότι η μονόχρωμη συσκευή έχει ήδη επιτύχει 35 εκατ. πωλήσεις. Πέρα από την 15μπιτη παλέταχρωμάτων, από τα οποία στην οθόνη μπορούν να εμφανιστούν έως και 56 χρώματα ταυτόχρονα, οι υπόλοιπες αλλαγές περιορίζονται στα εντελώς απαραίτητα. Το GB Color διαθέτει και πάλι 8μπιτο επεξεργαστή κατασκευής Sharp, βασισμένο στον Ζ80της Zilog, που για την περίπτωσή του τρέχει σε δύο modes, στα 4 και 8 MHz αντίστοιχα. Η διαθέσιμη μνήμη έχει τετραπλασιαστεί και η αυτονομία διπλασιαστεί (με δύο αντί για τέσσερις μπαταρίες ΑΑ). Τέλος, η συσκευή έχει μεγαλώσει ως προς το ύψος της, αλλά και λεπτύνει ελαφρώς. Αν και αρχικά το GB Color κυκλοφόρησε σε πέντε βασικούς χρωματισμούς, στη συνέχεια εμπλουτίστηκε -κατά τα πρότυπα της Nintendo- με πολυάρθμες εκδόσεις, μεταξύ των οποίων κάποιες διάφανες και με μεταλλικά χώματα.

Το GB Color, στα τέσσερα χρόνια της κυκλοφορίας του, υποδέχτηκε περισσότερους από 500 τίτλους παιχνιδιών. Συνέχισε δε την επιτυχημένη εμπορικά πορεία του προκατόχου του, ανεβάζοντας τις συνολικές πωλήσεις των GBκαι GB Color μαζί, στα 118 εκατ. κομμάτια. Με αυτήν την επίδοση, το Game Boy παραμένει έως σήμερα η φορητή παιχνιδομηχανή με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία.

GAME BOY COLOR

  • CPU: Zilog Z80 (κατασκευής Sharp) στα 4 ή 8 MHz
  • Μνήμη: 32ΚΒ RAM, 8ΚΒ ROM, 16ΚΒ VRAM
  • Οθόνη: Έγχρωμη STN LCD 2,6”
  • Γραφικά: 160×144 pixels, έως 56 από παλέτα 32.768 χρωμάτων (15bit)
  • Ήχος: 3 κανάλια ήχου + 1 θορύβου, 4-bit DAC
  • Media: Cartridge
  • Αυτονομία: >30 ώρες (2xAA μπαταρίες)
  • Διαστάσεις: 75 x 133 x 27 χιλιοστά
Σας άρεσε??? Διαδώστε το!!!

Αφήστε μια απάντηση

Name*
Email*
Url
Το μήνυμά σας*

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε HTML tags και τα χαρακτηριστικά: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>