14/ 09/ 1999 | HANDSPRING VISOR

ScorpioGr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Σεπτεμβρίου 1999, μπαίνει σε κυκλοφορία το πρώτο μοντέλο PDA της Handspring, το Visor. Μία ασπρόμαυρη συσκευή βασισμένη στο λειτουργικό σύστημα Palm OS(έκδοση 3.1). Άλλωστε προέρχεται από τους ίδιους τους δημιουργούς του Palm OS.

Το Visor υπήρξε το πρώτο μοντέλο, της πρώτης σειρΠροβολή άρθρουάς PDA, της Handspring. Κυκλοφόρησε σε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο από την σύσταση της εταιρείας, από τους ιδρυτές της Palm Computing και σχεδιαστές του Palm Pilot. Σαν στόχο είχε τα αντίστοιχα μοντέλα της Palm, που πλέον ήταν η βασική ανταγωνίστρια εταιρεία, Palm IIIx και Palm V. Αρχικά διατέθηκε στην αγορά σε δύο εκδόσεις, απλή και deluxe, με τη δεύτερη να διαφέρει ως προς το μέγεθος της μνήμης (8 ΜΒ αντί για 2 ΜΒ) και το χρώμα του πλαστικού πλαισίου.

HANDSPRING VISOR

Βασικά όπλα των Visor ήταν η ισχύς και η πολύ συμφέρουσα τιμή. Ξεκινώντας από τα 169 δολάρια και φτάνοντας στα 249 δολάρια (Deluxe) το PDA της Handspring ήταν έως και 200 δολάρια φθηνότερο από το αντίστοιχο Palm. Μπορεί ούτε οι διαστάσεις του, ούτε η εμφάνισή του, ούτε ο εξοπλισμός του να έκαναν τη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όντας ένα τυπικό, σχετικά μεγάλο και βιομηχανικού σχεδιασμού PDA με ασπρόμαυρη οθόνη, ωστόσο ο 32μπιτος επεξεργαστής Dragonball EZ, χρονισμένος στα 20 MHz, εξασφάλιζε πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις. Επιπλέον, η ειδική ενισχυμένη έκδοση 3.1H του λειτουργικού συστήματος Palm OS περιλάμβανε επιπλέον μία πληρέστερη ηλεκτρονική ατζέντα, μία πιο πλούσια σε δυνατότητες ηλεκτρονική αριθμομηχανή, καθώς και την εφαρμογή City Time. Ένα είδος ρολογιού σε γραφικό περιβάλλον που έδειχνε την ώρα στις κυριότερες πόλεις του κόσμου. Ένα αρνητικό χαρακτηριστικό του Visor ήταν το γεγονός ότι η ROM όπου ήταν αποθηκευμένο το λειτουργικό σύστημα δεν ήταν τύπου flash, με αποτέλεσμα να μην αναβαθμίζεται η έκδοσή του.

Για την ιστορία, η Handspring έβαλε σε παραγωγή δύο σειρές PDA, τα Visor και τα Treo, έως το 2003, οπότε συγχωνεύθηκε με την Palm. To Treo 600 ήταν το τελευταίο προϊόν της Handspring.

HANDSPRING VISOR

Επεξεργαστής: 32bit 68EZ328 Dragonball στα 16 και 20 MHz
Μνήμη: 2 MB / 8 ΜΒ (Deluxe) RAM
Οθόνη: μονόχρωμη LCD 3 ιντσών με backlight
Θύρες: IrDA, RS-232, USB
Διαστάσεις: 120x75x18 χιλιοστά
Βάρος: 153 γραμμάρια (χωρίς μπαταρίες)
Αυτονομία: 8 ώρες (2x AΑA μπαταρίες)
Λειτουργικό Σύστημα: Palm OS 3.1

Σας άρεσε??? Διαδώστε το!!!

Αφήστε μια απάντηση

Name*
Email*
Url
Το μήνυμά σας*

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε HTML tags και τα χαρακτηριστικά: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>