14/ 09/ 2000 | WINDOWS ME

ScorpioGr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Σεπτεμβρίου 2000, αρχίζει η διάθεση της επετειακής έκδοσης Windows Millennium Edition, η απλώς Windows Me. Πρόκειται για την έκδοση με την χειρότερη φήμη και την πλέον βραχύβια, καθώς έκλεισε μόλις ένα χρόνο στα ράφια των καταστημάτων.

Τα Windows Me αποτελούσαν διάδοχη έκδοση των Windows 98, που δεν βασίζονταν στον πυρήνα ΝΤ και απευθυνόταν για οικιακή χρήση. Για το επαγγελματικό κοινό, δίπλα σε αυτό βρέθηκε η έκδοση 5.0 των Windows NT, γνωστότερα ως Windows 2000. Ως «οικιακό» λειτουργικό σύστημα, τα Me έδιναν βάρος περισσότερο στο μιντιακό και ιντερνετικό χαρακτήρα συνοδευόμενα από το πακέτο εφαρμογών: Internet Explorer 5.5Media Player 7.0 και το νέο τότε Movie Maker. Σε σχέση με την έκδοση 98 έγιναν μικρές αναβαθμίσεις στο παραθυρικό περιβάλλον, υιοθετώντας κάποιες από τις υλοποιήσεις των 2000. Ενώ καταργήθηκε και το real mode MS-DOS. Ανάμεσα στις βελτιώσεις που προβλήθηκαν διαφημιστικά από την Microsoft ξεχώριζαν οι ταχύτεροι χρόνοι εκκίνησης, η καλύτερη διαχείριση της ενέργειας (για τα notebooks) και οι βελτιωμένες δυνατότητες συνεργασίας με εξωτερικές συσκευές και ειδικά σε ό,τι αφορά την ψηφιακή εικόνα.

Windows Me

Στην πράξη όμως τα Me ήταν το λειτουργικό της Microsoft που απέκτησε ταχύτατα τη χειρότερη φήμη από όλα. Ο βασικότερος λόγος η εμφανέστατη αστάθεια της λειτουργίας τους και τα πολλά προβλήματα συμβατότητας με διάφορες συσκευές και λογισμικό. Προβλήματα που οδηγούσαν σε συχνά «κρασαρίσματα». Τα Me απέκτησαν διάφορα παρατσούκλια, με το πιο γνωστό, εκείνο που του κόλλησε το περιοδικό PC World, αποκαλώντας το «Mistake Edition«, όταν το κατέτασσε στην 4η θέση των «25 χειρότερων τεχνολογικών εφαρμογών όλων των εποχών«.

Τα Windows XP που θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβρη του 2001, αντικαθιστούν τόσο τα Windows Millennium, όσο και τα 2000. Έκτοτε ο πυρήνας ΝΤ είναι κοινός σε όλα τα λειτουργικά της Microsoft.

.

Σας άρεσε??? Διαδώστε το!!!

Αφήστε μια απάντηση

Name*
Email*
Url
Το μήνυμά σας*

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε HTML tags και τα χαρακτηριστικά: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>