ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Ιανουαρίου 1948, η IBM εγκαθιστά τον ηλεκτρομηχανικό υπολογιστή SSEC (Selective Sequence Electronic Calculator). Αργότερα, τον ίδιο μήνα, για διαφημιστικούς λόγους θα δώσει πρόσβαση στο κοινό που επισκέπτεται τα κεντρικά της γραφεία στο Μανχάταν. Οι επισκέπτες μπορούσαν να παρακολουθούν τον SSEC σε κανονική λειτουργία.
ο πίνακας ελέγχου του SSEC
Η τεράστια αυτή συσκευή, ήταν ένα πρωτότυπο υβρίδιο υπολογιστή με ηλεκτρονικές λυχνίες (12.500 στο σύνολο) και ηλεκτρομηχανικά ρελέ. Μπορεί σχεδιαστικά να ήταν ήδη ξεπερασμένος, ωστόσο -για την εποχή του- υπήρξε αρκούντως γρήγορος και ακριβής. Το μόνο πρόβλημα, όπως ομολόγησε ο John Backus (προγραμματιστής, σχεδιαστής της Fortran), ήταν ότι «έπρεπε να βρίσκεσαι δίπλα του όλη την ώρα που έτρεχε ένα πρόγραμμα, διότι μπορούσε να σταματά ανά τρίλεπτο, οπότε και χρειαζόταν ένας προγραμματιστής να βρίσκεται εκεί για να το κάνει να δουλέψει ξανά».
Στη μικρή του καριέρα, ο SSEC χρησιμοποιήθηκε για τον υπολογισμό των πινάκων με τις θέσεις του φεγγαριού, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν το 1969 για το σχεδιασμό της αποστολής Apollo στο δορυφόρο της Γης. Μπορεί ο S.S.E.C να ήταν το τελευταίο δείγμα των ήδη ξεπερασμένων ηλεκτρομηχανικών υπολογιστών, ωστόσο την προβολή της ΙΒΜ έπαιξε μία χαρά το ρόλο του, έως και το 1952, οπότε και αποσύρθηκε.
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Ιανουαρίου 1948, η IBM εγκαθιστά τον ηλεκτρομηχανικό υπολογιστή SSEC (Selective Sequence Electronic Calculator). Αργότερα, τον ίδιο μήνα, για διαφημιστικούς λόγους θα δώσει πρόσβαση στο κοινό που επισκέπτεται τα κεντρικά της γραφεία στο Μανχάταν. Οι επισκέπτες μπορούσαν να παρακολουθούν τον SSEC σε κανονική λειτουργία. ο πίνακας ελέγχου του SSEC Η τεράστια αυτή συσκευή, ήταν ένα πρωτότυπο υβρίδιο υπολογιστή με ηλεκτρονικές λυχνίες (12.500 στο σύνολο) και ηλεκτρομηχανικά ρελέ. Μπορεί σχεδιαστικά να ήταν ήδη ξεπερασμένος, ωστόσο -για την εποχή του- υπήρξε αρκούντως γρήγορος και ακριβής. Το μόνο πρόβλημα, όπως ομολόγησε ο John Backus (προγραμματιστής, σχεδιαστής της Fortran), ήταν ότι «έπρεπε να βρίσκεσαι δίπλα του όλη την ώρα που έτρεχε ένα πρόγραμμα, διότι μπορούσε να σταματά ανά τρίλεπτο, οπότε και χρειαζόταν ένας προγραμματιστής να βρίσκεται εκεί για να το κάνει να δουλέψει ξανά». Στη μικρή του καριέρα, ο SSEC χρησιμοποιήθηκε για τον υπολογισμό των πινάκων με τις θέσεις του φεγγαριού, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν το 1969 για το σχεδιασμό της αποστολής Apollo στο δορυφόρο της Γης. Μπορεί ο S.S.E.C να ήταν το τελευταίο δείγμα των ήδη ξεπερασμένων ηλεκτρομηχανικών υπολογιστών, ωστόσο την προβολή της ΙΒΜ έπαιξε μία χαρά το ρόλο του, έως και το 1952, οπότε και αποσύρθηκε.
Σας άρεσε??? Διαδώστε το!!!
Αφήστε μια απάντηση