ScorpioGr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Αυγούστου 1993, η Compaq ανακοινώνει μία νέα σειρά προσωπικών υπολογιστών, τον Compaq Presario, που πρόκειται να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια το συνώνυμο των οικιακών desktop και laptop PC της εταιρείας. Στόχος κι έμπνευση της Compaq η Apple, αφού οι Presario απευθύνονται στον χρήστη εισαγωγικού επιπέδου που θέλει έναν πλήρη και λειτουργικό υπολογιστή, με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Compaq Presario 425 (1993)

Ο πρώτος των Presario είναι ο 425, που θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Πρόκειται για ένα πληρέστατο desktop PC, το οποίο, εκτός του μόνιτορ, του ποντικιού και του σκληρού δίσκου, στη βασική του έκδοση διέθετε ενσωματωμένο μόντεμ, σύνδεση με το δίκτυο της AOL, καθώς και το πακέτο Prodigy. Μέσω αυτού, απευθείας με την εκκίνηση του συστήματος, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του ένα πλήρες πακέτο και υπηρεσιών web (μέσω AOL), για την προσωπική επικοινωνία και διασκέδαση, την ανάγνωση ειδήσεων, διαχείριση οικονομικών κ.α. Η βασική σύνθεση του 425 περιλάμβανε επίσης λειτουργικό σύστημα Windows 3.1.

Αν και οι υπεύθυνοι της Compaq είχαν σκεφτεί να προσθέσουν πινελιές ιδιαίτερου design στη σειρά Presario, όπως για παράδειγμα χρωματιστά case, τελικά υπερίσχυσαν οι πιο συντηρητικές επιλογές έως το φθινόπωρο που κυκλοφόρησε το πρώτο desktop PC της σειράς. Προτίμησαν να δώσουν βάρος στο περιορισμένο μέγεθος και τις απλές γραμμές. Το κυριότερο ωστόσο όπλο για την επιτυχία των Compaq Presario υπήρξε η συγκρατημένη τιμή τους, που σε εκείνη την πρώτη πληρέστατη έκδοση του 425, δεν ξεπερνούσε τα 1.200 δολάρια.

COMPAQ PRESARIO 425

Επεξεργαστής: 32bit Ιntel 486SX στα 33 MHz
Μνήμη: 4MB RAM (επεκτάσιμη στα 20MB)
Γραφικά: SVGA με 512ΚΒ DRAM, 1024×768 pixels
Οθόνη: έγχρωμη CRT διαγωνίου 14» (0,28mm dot pitch)
Δίσκοι: FDD 3,5» 1,44MB και HDD 100ΜΒ ή 200ΜΒ
Eπεκτασιμότητα: 2 θύρες ISA 8/16bits
Εξοπλισμός: fax/modem 9600/2400bps, AOL, Prodigy Software, WindowsWorks
Λειτουργικό Σύστημα: MS DOS 6.0 και Windows 3.1

Σας άρεσε??? Διαδώστε το!!!

Αφήστε μια απάντηση

Name*
Email*
Url
Το μήνυμά σας*

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε HTML tags και τα χαρακτηριστικά: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>