ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣScorpioGr

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

To Retrocity είναι μια προσπάθεια συλλογής και αναβίωσης των παλαιών υπολογιστών των βιντεοπαιχνιδιών, και γενικότερα του χώρου της πληροφορικής που αποσκοπεί στην μάθηση της ιστορίας τους στην νέα γενιά, ώστε να γνωρίσει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία αλλά και την πορεία των υπολογιστών και των βιντεοπαιχνιδιών από το χθες στο σήμερα.

Η αποστολή μας είναι αρκετά αρκετά ξεκάθαρη και απλή: Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε την ιστορία της βιομηχανίας των παλαιών υπολογιστών των βιντεοπαιχνιδιών, αρχειοθετώντας όχι μόνο τα φυσικά αντικείμενα, αλλά και τις πληροφορίες και την ιστορία που βρίσκετε πίσω από κάθε δημιουργία.
Η διάσωση των φυσικών αντικειμένων που απομένουν μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, δημιουργώντας μάλιστα την αίσθηση ότι για ορισμένα αντικείμενα η συλλογή τους μπορεί να αγγίζει το αδύνατο.

Ο στόχος του Retrocity.gr είναι να καταγράψει, όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία και την εξέλιξη της βιομηχανίας των παλαιών υπολογιστών και των βιντεοπαιχνιδιών καθώς και να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά αντικείμενα για τις επόμενες γενιές.

Τέλος, αυτό που θέλουμε στο Retrocity είναι να αφυπνίσουμε την ψυχή του επισκέπτη με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι μεγαλύτεροι που έζησαν αυτήν την εποχή, να ταξιδέψουν ξανά και να θυμηθούν, ενώ οι νεότεροί να δουν αυτά τα μηχανήματα, και να γνωρίσουν με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία των υπολογιστών που γράφτηκε κάποτε με χρυσά γράμματα στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Επιδίωξη μας είναι να παρουσιάσουμε τις πληροφορίες αλλά και πολλά φυσικά αντικείμενα σε όλα τα νέα παιδιά ώστε να μάθουν και να γνωρίσουν αυτόν τον κόσμο με έναν ψυχαγωγικό και ενημερωτικό τρόπο γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτός ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ.

ΔΩΡΕΕΣ

Ίσως οι περισσότεροι από εσάς να έχετε ακόμη κρατημένο κάποιον παλιό υπολογιστή σε κάποιο πατάρι η σε κάποια αποθήκη.
Στο παρελθόν πολλοί από εμάς δυστυχώς πετάξαμε στα σκουπίδια τους παλαιούς μας υπολογιστές και το hardware θεωρώντας πως ήταν πλέον άχρηστα μηχανήματα που δεν θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν πουθενά.

Αυτό πλέον στις μέρες μας είναι ένα έγκλημα γιατί αυτοί οι υπολογιστές δεν πρόκειται να ξαναπαραχθούν ποτέ και η καταστροφή τους βοηθάει στην εξαφάνιση ενός τεράστιου κομματιού της σύγχρονης ιστορίας μας.

Βοηθήστε λοιπόν να διασωθεί αυτός ο πλούτος και να μην περάσει στα χέρια της ανακύκλωσης.

Όσοι λοιπόν είστε κάτοχοι παλαιών υπολογιστών, παιχνιδομηχανών, περιοδικών, διάφορων περιφερειακών, και γενικά ότι έχει σχέση με συστήματα πληροφορικής περασμένων ετών και δεν τα χρειάζεστε, είμαστε εδώ για να τα διασώσουμε.

Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε την συλλογή να γίνεται συνεχώς όλο και ποιο ενημερωμένη, ενώ παράλληλα βοηθάτε στο να σωθεί ένα μηχάνημα που αντί να καταστραφεί σε κάποιο τομέα ανακύκλωσης να γίνει ένα όμορφο έκθεμα για τις νέες γενιές.

Για δωρεές ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε να ρωτήσετε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

[contact-form-7 id=»2898″ title=»Φόρμα Επικοινωνίας ΔΩΡΕΑ»]

ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!


Σας άρεσε??? Διαδώστε το!!!